2013

Efterårsprogram 2013

Gorm Præst Jørgensen og Lars Hamanns krimier fra Christian IV’s København, 1642

 

Sted: Kayak Republik under Knippelsbro på Sjællandssiden ved Christian IVs bro. Søndag, den 1. september kl. 15 Gorm Præst Jørgensen fortæller om renæssancekrimierne. Gerne tilmelding til foreningen.

Hal C

Indvielse af Hal C – Nyt kultur – og sportshal og Christianshavnerdagen, lørdag, den 14. september. Arsenalvej.

Mød foreningen på Arsenaløen mellem kl. 10 og 16. Musik, underholdning, sports- og kulturaktiviteter hele dagen. Gratis morgenkaffe og brød fra kl. 10. Indvielse kl. 11.

Se hele programmet www.christianshavnslokaludvalg.kk.dk

Kulturnat

Kulturnat 11. oktober – åbent i Vagthuset, Torvegade 75 fra kl. 18-22

Kl. 18 og kl. 19 Guidet tur til de nærmeste skulpturer på Christianshavn – 45 min. 

kl. 20 Foredrag og billeder om Christianshavns skulpturer – 45 min

Søfartsmuseet

 

Udflugt til det nye Søfartsmuseum i Helsingør, lørdag den 26 oktober. Kronborg 10B

Vi mødes kl. 12.45 foran det nye Søfartsmuseum i dokken ved Kronborg. Rundvisning med guide kl. 13. Før er der mulighed for at se det nærliggende Værftsmuseum og Kulturværftet. Egen transport til Helsingør – ca. en time med tog. Fra stationen ca. 400 meter ad Havnegade. Egenbetaling 50 kr. Tilmelding og betaling senest den, 19 oktober. Se også: www.mfs.dk

Margretheholm

 

Margretheholm og flyvningens historie onsdag, den 13. november kl. 19. Sted: i Hal C – Arsenalvej, Arsenaløen Svend Albrechtsen, forhenværende Kommandørkaptajn fortæller om flyvningens historie og Margretheholm . Arrangementet er åbent for alle.

Vinter

Julestue i Vagthuset. Torvegade 75. lørdag, den 7. december kl. 13-17. Gløg og hygge mv.

Nyt fra foreningen og arkivet

Foreningen har udgivet en folder om Christianshavns Skulpturer med støtte fra Christianshavns Lokaludvalg. Flere eks. kan hentes i Vagthuset. Foreningens tilskud fra Københavns Kommunes Arkivudvalg har ikke været reguleret i 4 år – og dækker ikke længere driften af huset. Situationen er ikke kritisk endnu – men det kan den blive, hvis det ikke lykkes os og de øvrige lokalhistoriske foreninger at få kommunen på bedre tanker.

Næste år har Kristianstad, vores svenske søsterby, 400 års jubilæum i maj. Vi planlægger noget med besøg.