2011

Fastelavn på Christianshavn

pict2477

Lørdag den 5. marts havde Lokalhistorisk Forening besøg af Amager Fastelavns Forening som gjorde ophold ved Vagthuset Vi bød rytterne og gæster på den originale Amager-punch.

Se reportagen på vor lokale TV-station ChrKvarter via dette link http://christianshavnskvarter.dk/2011/03/fastelavn-pa-christianshavn-2/

Generalforsamling

Generalforsamling i foreningen og arkivet blev afholdt Onsdag den 23. marts kl. 19 i Stanleys Gaard, St. Søndervoldsstræde 2

Dagsorden ifølge vedtægterne. Se referatet her.

Efter generalforsamlingen var der foredrag om Asylbevægelsens virke gennem 175 år ved forfatteren William Thomassen.

Bl.a. på Christianshavn oprettede Det kjøbenhavnske Asylselskab et asyl i Amagergade. Nok var det velgørenhed men asylerne udtrykker netop, at samfundet kvalificerede sig ved at tage hånd om de fattiges børn – så at sige at asylerne var udtryk for folkets opdragelse af sig selv.

Heerings Gaard og Bankmuséet

Lørdag den 2. april havde Lokalhistorisk Forening arrangeret rundvisning i Heerings Gaard og Bankmuséet ved Ejendomsinspektør Peter Østergaard

Heerings Gård er blevet totalrenoveret vi hørte om historien og så nogle af lokaliteterne da gården jo både er arbejdsplads og bl.a. legatboliger. Vi så også Bankmuséet, der er Danmarks eneste af sin art.

Kort over Christianshavn

Lørdag den 28. maj var der åbent hus hele eftermiddagen . Tema: Kort over Christianshavn – kort fra 1757, 1761 og 1908.

Vi bød på kaffe og kage

p210610_19.530001

Christianshavnerdagen

Vi var igen i år med på Christianshavnerdagen lørdag, den 3. september kl. 12-17 på Arsenaløen

Og Havnens Pris på kr. 10.558 gik til Line Bjarnhof

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Åbent Hus i Vagthuset

Der var åbent Hus i Vagthuset lørdag, den 24. september kl. 13-15.
Det er i år 75 år siden Vagthuset blev flyttet 14 meter, da Torvegade blev udvidet. Vi viste billeder fra flytningen.

Kl.14. Musik præsentation. Vi har samlet 10 musiknumre fra de sidste 100 år med Christianshavnertemaer.

Kl.15. Nedsættelse af arbejdsgrupper, der kan fordybe sig i emner om f.eks. gamle virksomheder og butikker på Christianshavn.

Kulturnatten

På Kulturnatten fredag, den 14 oktober i Vagthuset, Torvegade 75 havde vi besøg af historikeren Steen Uffe Tommerup som fortalte om sukkerpengene fra Dansk Vestindiens betydning for København.

Told og Skattemuseet

Besøg på Told og Skattemuseet søndag, den 30. oktober kl. 13. Langelinie Alle 21.

efteraar_2011_ii

Told- og Skattemuseet har til huse bag tykke mure i Dahlerups Pakhus i Frihavnen. Pakhuset er mere end 100 år gammelt, fredet og helt nyrenoveret i år 2000. Museet byder blandt meget andet på en flot samling af skattekister, de ældste med eksemplarer helt tilbage fra Christian 4.s tid. Told- og skattevæsenets historie begyndte nemlig, da Christian 4. gav ”Ordinansen om toldens oppebørsel” den 12. januar i 1632; den første dag i det statslige toldvæsens liv.

Morten Meinert Jensen viste rundt.

Nils Vest Film

Nils Vest Film torsdag, den 3. november kl. 19.15 på Christianshavns Bibliotek Dronningensgade 53

Filminstruktøren Nils Vest viste film/uddrag af film og fortalte bl.a. om Rosenborg, Eigtved, Lauritz de Thurah og Vor Frelsers kirke.

Se mere på NILS VEST FILM