400 år

Rapport fra  jubilæumsåret  –  klik her

 

Se hjemmesiden:   www.c400.dk

 

Christianshavn fejrer 400 års jubilæum

Under overskriften ”Christianshavn i bevægelse” skydes jubilæumsåret i gang med en storstilet Nytårskur lørdag den 6. januar kl. 18.00-24.00 i Hal C. Her vil man bl.a. kunne opleve ægte Freestyle Rap Show om Christianshavn med Per Vers og live-musik med Katinka og Gasoline.

Nytårskur

Bag nytårskuren står Christianshavns Jubilæumsudvalg og Christianshavns Lokaludvalg. Foruden underholdning vil der også være jubilæums- og nytårstaler samt uddeling af den spændt ventede Anerkendelsespris ved Christianshavns Lokaludvalg.

Nordea-fonden har i forbindelse med jubilæet skænket en million kroner til afholdelse af en række arrangementer og aktiviteter, der skal kulminere i en stort anlagt festweekend den 17.-19. august 2018.

Støtten giver Christianshavns lokalhistoriske forenings jubilæumsudvalg mulighed for at koordinere de mange oplevelser, som i årets løb skabes af frivillige, kunst- og kulturinstitutioner, foreninger, kunstnere, historikere, skole, institutioner og mange andre, som allerede nu er i gang med at forberede et brag af en jubilæumsfejring og sætte Christianshavn i bevægelse.

Flere gode historier, kunstværker, steder og aktiviteter vil blive åbnet op, når bydelen sætter sig selv i spil og i august inviterer til særlige christianshavnske oplevelser fra fortid og nutid.

Vil du være med til at sætte Christianshavn i bevægelse, så skriv til: christianshavn400aar@gmail.com

 

Den store fejring

Jubilæumsudvalget vil stå for en række begivenheden i løbet af året 2018 bl.a. følgende:

  • januar 2018: Markering af ”første spadestik” til grundlæggelsen af Christianshavn i 1618
  • 17-19 August 2018: Folkefest på hele Christianshavn med aktiviteter, musik, mad, boder etc. med fokus på Christianhavns mangfoldige kultur

 

Jubilæumsudvalget

Udvalget blev valgt på et offentligt møde den 11. maj 2016 og består af Jens Rasmussen, Kristian Hvidt, Jane Lytthans, Charlotte Mogensen, Morten Lind og Asbjørn Kaasgaard.

Udvalget kan kontaktes på på mail:  christianshavn400aar@gmail.com eller telefon 50568670 Asbjørn Kaasgaard

 

 

 

Christianshavn historie